Stichting VerzameLinge presenteert…

Voorstellingen op 14, 15 en 16 oktober 2021

Erich und Du V

VRIHEYT EN IS OM GEEN GELT TE COOP

Erich und Du

Er staat een oorlogsmonument in Leerdam. Maar wie kent de verhalen van de mensen die opkwamen voor hun en onze vrijheid?

Erich und Du V is de vijfde editie van een theatervoorstelling rond dodenherdenking met als doel de intrinsieke waarde 'nooit meer oorlog', meer leven in te blazen.

Voor oktober 2021 nemen we als uitgangspunt 'Hoe werd in WOII omgegaan met ontnomen vrijheid' (door Corona nu nog actueler). Denk daarbij aan verhalen van mensen die de Leerdamse gemeenschap inspireerden, die met gevaar voor eigen leven verzet boden, die de oorlog wonderwel overleefd hebben, de twee burgemeesters en de joodse kinderen met hun onderduikouders. Rode draad in de voorstelling is dominee Kees Boodt. Oproepend tot verzet vanaf de kansel, belandde hij in Kamp Vught en later in Bergen Belsen. Vanuit Vught schreef hij brieven aan zijn vrouw Richtje. Deze brieven vertellen ons zijn verhaal en dat verhaal vertellen we graag door.

Erich und Du

Dit keer een speelplek op locatie. We gaan onze vertrouwde Stadspodium GO vervangen voor 'de Hoogstraatkerk'. Dit was tijdens de oorlog een belangrijke plek voor het opkomen voor onze en andermans vrijheid. Hoe mooi dat we daar mogen spelen en daardoor het publiek extra laten voelen dat vrijheid toen en nu niet vrijblijvend is.

UPDATE: Deze voorstellingen zijn inmiddels geweest en aanmelden hiervoor kan niet meer.